Britanski mediji
0

Razvode se Slavica i Bernie Ecclestone?

Sarajevo-x.com
Ako je vjerovati članku objavljenom u britanskom Daily Mailu, bračna sreća jednog od najneobičnijih slavnih parova dočekala je svoj kraj. Navodno je 28 godina mlađa i "nekoliko" centimetara viša Slavica napustila britanskog milijardera i suvlasnika Formule 1, te se već i preselila u vlastiti luksuzni stan u Londonu.

Kako saznaju britanski mediji, bivša manekenka porijeklom iz Hrvatske napustila je porodični dom vrijedan 10 milijuna britanskih funti u Londonu dok je Bernie u Brazilu gledao kako Lewis Hamilton osvaja svoj prvi naslov svjetskog prvaka.

Nakon 24 godine provedene u braku majka dvije kćerke Tamare (24) i Petre (19), čini se, čvrsto je odlučila razvesti se od bogatog 78-godišnjaka, te se navodno već konsultovala s najboljim odvjetnicima specijaliziranim za brakorazvodne parnice.

Ukoliko zaista dođe do razvoda, Ecclestone bi mogao ostati bez velikog dijela vlastite imovine, budući da je gotovo sve što posjeduje prepisao na svoju suprugu, zbog poreznih razloga. Tako Slavica od 1999. godine kontrolira oko 1,9 milijardi funti u dionicama, i to preko "offshore" računa.

Britanski tajkun, za kojeg je njegova supruga uvijek govorila da je teški radoholičar, demantirao je glasine o bračnom brodolomu, te otkrio kako je Slavica "privremeno napustila porodičnu kuću zbog nepodnošljivih radova u susjedstvu".

Slavica i Bernie su se upoznali 1982. godine na Velikoj nagradi Italije, a dvije godine kasnije su postali supružnici.