Showbiz
92

Razvod najpoznatijeg holivudskog para: Angelina želi zadržati nakit i zaradu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Čini se da je došao kraj bračnoj sreći najpoznatijeg holivudskog para Angeline Jolie i Brada Pitta, jer je glumica podnijela zahtjev za razvod od supruga, navodeći nepomirljive razlike.

Prema sudskim dokumentima, par je razdvojen od 15. septembra, dvije godine i mjesec dana nakon što su se vjenčali u augustu 2014. godine. Jolie traži fizičko starateljstvo nad šestero djece te da sud Pittu odobri posjete.

Ona je također tražila da zadrži razni nakit i druge lične stvari, kao i bilo koji vid zarade od datuma njihovog razdvajanja. Već postoje špekulacije da su se neprijateljski odnosi između njih stvorili zbog nemogućnosti dogovora u vezi šestero djece. Ali izvor blizak paru je za CNN potvrdio da obje strane žele miran razvod, bez svađe.

"Angelina će uvijek učiniti ono što je u najboljem interesu da zaštiti svoju djecu. U ovom trenutku moli za razumijevanju, jer cijeni njihovu privatnost“, rekao je menadžer glumice Geyer Kosinski.

Iako su se Pitt i Jolie vjenčali 2014. godine, njihov prisan odnos postao je predmet ogovaranja 2004. godine, kada su zajedno glumili u filmu"Gospodin i gospođa Smith". U to vrijeme, Pitt je bio u braku s glumicom Jennifer Aniston.

Jolie i Pitt su 2014. godine ozvaničili svoj brak na maloj, privatnoj ceremoniji u kapeli u Chateau Miraval u selu Correns, Francuska.