Jackson opet na sudu
0

Raymone Bain traži od 'kralja' 44 miliona dolara

Sarajevo-x.com
Raymone Bain, bivša glasnogovornica Michaela Jacksona podiglu je sudsku tužbu protiv 'kralja popa' u vrijednosti od nevjerovatnih 44 miliona dolara, pišu u četvrtak američki mediji.

Nekad bliska Michaelova saradnica danas tvrdi da je Jackson prekršio pravila ugovora o njenom zapošljavanju, te da nije ispoštovao sve 'financijske obligacije' prema njoj.

Raymone Bain je dodala i da je 'veoma razočarana' što pjevač nije prema njoj korektno postupio iako mu je 'vjerno služila pet godina'.

Bainova je uz Michaela bila za vrijeme trajanje suđenja za zlostavljanje djece, 2005. godine, što su bili najgori dani života nekad najpopularnijeg pjevača na svijetu.

Jackson još nije komentarisao ovu tužbu, a mediji doznaju da se pjevač ovih dana priprema za svoje koncerte u Londonu.

Ovo nije prvi put da se 'kralj popa' povlači po sudnicama. Pored tužbi za zlostavljanje maloljetnika, Michael Jackosn je na sudu bio zbog sprečavanja prodaje svoje imovine na veličanstvenom ranču Neverland, a prije nekoliko mjeseci tužio ga je i reditelj kultnog spota za pjesmu 'Thriller' jer mu Michael nije isplatio pola obećanog profita od zarade filma.

Isto tako, Michaela je prošle godine tužio princ Bahreina zbog sedam miliona dolara koje je donirao za Michaelov nikad objavljeni album.