Showbiz
11

R Kelly: Plakao sam kad sam upoznao Michaela Jacksona

Klix.ba
R Kelly (Foto: AFP)
R Kelly (Foto: AFP)
Pjevač R Kelly je otkrio da je nakon prvog susreta sa Michaelom Jacksonom plakao. Prisjetio se prve saradnje sa Kraljem popa ranih '90-ih, kada je Jackson pristao da snimi njegovu pjesmu "You Are Not Alone".

"Izgledao je visok više od dva metra. Izgledao je kao avatar. Nosio je crnu masku preko lica, vidjele su se samo njegove oči. Prišao mi je i pogledao me u oči, raširio ruke i zagrlio me. Na uho mi je šapnuo da će svijet slušati tu pjesmu. Ja sam rekao neku glupost, nešto kao 'Svaka čast na svemu što si uradio. Svaka čast što si Michael Jackson'", napisao je R Kelly u svojim memoarima "Soulacoaster: The Diary of Me".

"Rekao sam mu da mi je drago što mu se pjesma svidjela. On je rekao da je voli, da ne želi ništa promijeniti, da je želi pjevati upravo onako kako sam je ja napisao i da je to razlog zašto je uopšte tu. Rekao je da sam uspio sažeti njegov duh u toj pjesmi", dodao je Kelly.

Prema njegovim riječima, R Kelly je poslije toga otišao u toalet, srušio se na pod i zaplakao.

"Nisam plakao zato što je on odlučio pjevati moju pjesmu, već zbog toga što je rekao da osjeća kako sam uspio pogoditi njegovu bit. Michael Jackson je došao u Chicago da radi sa mnom", napisao je Kelly.

Jackson i Kelly su na pjesmi radili tri sedmice i postali dobri prijatelji.

"Iskustvo saradnje sa Mikeom je bilo nevjerovatno. Svaku noć nakon završetka posla on je iz studija išao do svog kombija. Ljudi su dolazili sa svih strana da ga vide, a on je zastajkivao i pozdravljao se sa svima. Kada smo konačno završili posao i kada je bilo vrijeme da ide nazad, opet me zagrlio i rekao da sam mu brat. Ja nisam mogao ni da progovorim", napisao je Kelly.

Brojni prijatelji i fanovi jučer su odali počast Kralju popa na treću godišnjicu njegove smrti.