Showbiz
0

Procurili sudski dokumenti: Cosby je drogirao žene kako bi spavao s njima

Klix.ba
Komičar Bill Cosby priznao je da je 2005. godine imao sedative koje je namjeravao davati ženama s kojima je želio spavati.

Američki komičar priznao je to u okviru građanske tužbe i u dokumentima koji su procurili u javnost. Više od 40 žena izašlo je u javnost s tvrdnjama da ih je Cosby seksualno napao, a neke od njih vjeruju da su bile drogirane.

Cosby je pod zakletvom priznao da je imao tablete Mandray nakon što ga je Andrea Constand tužila za navodno drogiranje i napastvovanje. U svjedočenju je priznao kako je lijekove dao najmanje jednoj ženi i to Constandi, ali za alergiju. Za ovaj slučaj postignuta je nagodba za neobjavljenu sumu novca u 2006. godini.

Njegovi advokati pokušali su spriječiti da informacija bude objavljena kazavši da bi im slučaj nanio ozbiljnu sramotu, no dokumente je objavila Associated Press agencija.

Slavna braniteljica Gloria Allred koja predstavlja mnoge navodne žrtve, kazala je da to potvrđuje da je koristio drogu na žrtvama kako bi imao odnos s njima.

Komičar koji je najpoznatiji po ulozi u sitcomu "The Cosby Show" nikada nije osuđen za neko krivično djelo. Mnoge tvrdnje o silovanjima datiraju iz 1970-ih godina i zastarjele su kako bi se podigle optužnice.

Ipak, ovo sve je utjecalo na njegovu karijeru. Veliki broj TV emisija i događaja uživo je otkazan. Cosbyjevi predstavnici do sada su sve optužbe negirali i tvrdili da su lažne, no još nisu komentirali sudske dokumente koji su procurili u javnost.