Zbog duga za drogu
1

Privatni detektiv tvrdi da je Whitney Houston ubijena

Klix.ba
Whitney Houston (Foto: Arhiv/AFP)
Whitney Houston (Foto: Arhiv/AFP)
Privatni detektvi iz Hollywooda tvrdi da su pjevačicu Whitney Houston ubili narko dileri te da novi snimci nadzornih kamera to i potvrđuju. Detektiv Paul Huebl je rekao da je FBI-u predao dokaze koji pokazuju da je 48-godišnja pjevačica ubijena u februaru zbog velikog duga za drogu.

Patolog je ranije utvrdio da se Houston ugušila u svojoj kadi u hotelu Beverly Hilton nakon što je uzela koktel kokaina, marihuane i nekoliko legalnih lijekova.

Kako piše National Enquirer, Huebl vjeruje da je ova zvijezda bila na crnoj listi nekoliko moćnih narko dilera koji su poslali svoje ljude kako bi naplatili njena dugovanja. Prema nekim izvještajima, Houston je za drogu dugovala 1,5 miliona dolara.

Međutim, kako kaže Huebl, on još uvijek ne može sa sigurnošću reći da je Houston ubijena, ali svi dokazi koje ima upućuju na to. On kaže da ima dokaze da joj je dan prije smrti dostavljen kokain u sobu te da su joj i ranije prijetili dileri koji su željeli naplatiti dug.

Huebl također tvrdi da je došao u posjed snimka nadzornih kamera koji pokazuje dva nepoznata muškarca koji su stigli u hotel Beverly Hilton i pomiješali se sa pratnjom Whitney Houston. Tvrdi da su upravo ta dva muškarca ušla u njenu sobu i ubila je.

Huebl se također ne slaže sa izjavom mrtvozornika u Los Angelesu koji tvrdi da je smrt zvijezde nesretan slučaj, jer se na njenom tijelu mogu naći klasične odbrambene povrede koje nastaju kada se neko bori za svoj život. Ovaj privatni detektiv tvrdi i da je njena hotelska soba pretražena.