Showbiz
1

Poznat po ulozi popularnog Alfa: Glumac Michu Meszaros u komi

Klix.ba
Sedamdesetšestogodišnji glumac Michu Meszaros koji je prepoznatljiv po svojoj visini od 1 metra i 23 centimetra te ulozi Alfa u sitcomu iz 1980-ih godina, bori se za život nakon što je pao u komu.

Glumca je pronašao njegov menadžer Dennis Varga bez svijesti u toaletu njegove kuće prošle sedmice, te je hitno prebačen u bolnicu u Los Angelesu. Dennis je izjavio za TMZ kako je glumac imao zdravstvenih problema nakon što je prije osam mjeseci doživio moždani udar.

U oporuci je naveo kako aparat za održavanje života ne smije biti izgašen ako se njegovo stanje ne popravi.

Zvijezda se pojavila u brojnim TV serijama i filmovima tokom proteklih godina, ali najprepoznatljiviji po ulozi vanzemaljskog prijatelja Alfa. U prvoj sezoni Michu je nosio puni m Alfa kada god je to bilo potrebno, ali već u drugoj je nosio samo gornji dio jer je ispod kostima bilo užasno vruće.

Mađarski izvođač postao je poznat nakon učešća u cirkusu Ringling Bros. and Barnum & Bailey koji je osnovan u SAD-u 1919. godine. Bio je "najmanji muškarac u cirkusu" koji je imao veliki talenat i izvodio je impresivne tačke. Kalifornijski grad Hawthorne odao mu je počast tako što je najkraću ulicu nazvao po njemu "Michu Line" 1980-ih godina.

Posljednji filmski projekat uradio je 1993. godine glumeći u hororu "The Armageddon".