Showbiz
0

Poziv na bojkot Mela Gibsona

Sarajevo-x.com
Iako Hollywood jeste mjesto gdje se dešava mnošto sknadala, a još više njih oprašta i zaboravlja, Mel Gibson je ipak prešao granicu holivudske tolerantnosti nakon rasističkih izjava.

Iako se javno izvinuo, Hollywood ne gleda na Gibsona više isto. Tako je poznati agent iz svijeta šuobiznisa, Ari Emanuel pozvao javno cijeli Hollywood preko svoje web stranice da se klone Mela Gibsona.

"Nadam se da će se Mel Gibson uspjeti izboriti sa problemom alkoholizma, ali to ne opravdava rasizam i anti-semitizam. Kada se pojavio film "Pasija", Gibson je kategorički poricao da u njemu ima ikakvih primjese anti-semitizma. Sad svi znamo šta je istina i šta Gibson zapravo misli. Svi ljudi u sferi javnog i umjetničkog života, bilo da su Jevreji ili ne, trebaju da pokažu jasno svoj stav, te da se klone Mela Gibsona, kao i da odbiju surađivati sa njim profesionalno. Postoje vremena kada je važnije suprotstaviti se rasizmu nego zaraditi hrpu novca", piše na web stranici Ari Emanuel, na čijem je karakteru baziran lik u američkoj TV seriji "Entourage".