"Posao mi je raditi što i ona"
0

Potrošila 160.000 eura da izgleda kao Britney

Sarajevo-x.com
Lorna Bliss toliko je vatrena obožavateljka pop princeze Britney Spears da je odlučila utrošiti silan novac ne bi li izgledala poput ove pjevačice.

Dvadesetosmogodišnjakinja iz Cambridgea, koja sebe naziva "najboljom kopijom Britney", u proteklih deset godina uložila je oko 160.000 eura na seksi odjeću, kurseve plesa, koreografe, produžetke kose... Kada je prije dvije godine Britney obrijala glavu, Lorna je učinila isto.

"Kad je ona to učinila, moja majka Carmen je upitala - Nećeš valjda to uraditi? Rekla sam joj - Naravno da ne. Ipak, posao mi je raditi ono što Britney radi, kopiram je veoma dugo i osjećam da između nas postoji duhovna povezanost", priča Britanka.

"Zato sam, baš kao Britney, uzela nekoliko šnalica i obrijala glavu po sredini. Kad sam na ogledalu vidjela ćelavi dio glave, htjela sam prestati jer je izgledalo grozno. Ipak, nastavila sam dok nisam sve obrijala. Majka je plakala kad me ugledala", priznaje Lorna, te dodaje kako se tada osjećala neženstveno i neprivlačno, te je shvatila da se Britney morala jednako osjećati pošto je napravila tako drastičan potez.

Uporna djevojka priznaje da je bilo trenutaka kada je poželjela odustati, te da su ljudi od nje očekivali previše, ali da je fotografi koji trče za njom, baš kao i za američkom pjevačicom, dosad nisu pokolebali.

Bizaran je Lornin život, piše Daily Mail. Godišnje kao Britneyina imitatorka zarađuje oko 53.000 eura, ali to za nju nije samo posao, već način života.

"Željela sam biti glumica i pjevačica, ali nisam ni u pola talentovana kao Britney, tako da sam sretna što je mogu imitirati i tako uživati u dijelu popularnosti koju ona ima", kaže Lorna.

Otkriva kako su njeni prijatelji još 1998., kad je pop princeza izdala prvi singl "Baby One More Time", primijetili da jako liči na Britney, te je tada potražila agencije koje bi je angažovale kao imitatorku, a sve ne bi li zaradila neki novac.

Angažovali su je iz "Entertainmenta 2000", platili joj učitelja pjevanja i koreografe kako bi pjevala, govorila i plesala kao zvijezda, a prvi novac za te svrhe posudila je od roditelja, posvijetlila kosu i kupila neophodno. Sada nastupa u klubovima, na rođendanima i sastancima. Mjesečno samo na kosu troši skoro 600 eura, na depilaciju voskom preko 90, a na čupanje i bojenje obrva 70 eura.

U vrijeme kad pjevačici nije išlo baš najbolje i Lorna je imala manje posla. Kad se pop zvijezda udebljala, i ona je počela više jesti i manje vježbati. Sada kad je Britney na povratničkoj turneji i sa novim albumom, stanje se popravilo. Lornin plan je da uradi devet tetovaža kakve ima Amerikanka, ali ju je jako strah boli.

Ipak, priznaje da ne postoji ništa što će je obeshrabriti u njenom imitatorskom pohodu, a posebno joj je zadovoljstvo što je spomenuta na oficijelnom pjevačicinom web sajtu. U svijetu je 18 drugih Britneyinih imitatorki.

"Baš kao i ona, rijetko imam slobodnog vremena i ponekad se osjećam kao čudakinja, kao da živim tuđi život umjesto svoj, ali to je zaista veoma uzbudljivo", smatra Lorna.