Showbiz
26

Porsche odgovorio na tužbu kćerke Paula Walkera

Klix.ba
Paul i Meadow Walker
Paul i Meadow Walker
Njemački proizvođač sportskih automobila Porsche odgovorio je na tužbu kćerke Paula Walkera, koja smatra da je za smrt njenog oca kriva greška u dizajnu automobila.

Šesnaestogodišnja Meadow, čiji je otac poginuo 2013. godine, u tužbi je navela da je Carrera GT, u kojoj je glumac nastradao, imala greške u dizajnu koje su doprinijele prijevremenoj smrti njenog oca. U tužbi se navodi kako uzrok smrti zvijezde popularnog serijala "Brzi i žestoki" nije bio udar u drvo, nego je živ izgorio u vozilu.

S druge strane, iz Porschea odbijaju ove navode tvrdeći kako je do nesreće došlo zbog neprilagođene brzine.

Zid sjećanja na glumca (Foto: EPA)
Zid sjećanja na glumca (Foto: EPA)

"Kao što smo i ranije isticali, veoma smo tužni kad god se neko povrijedi u jednom od naših modela, ali i dalje vjerujemo u policijske izvještaje prema kojima je do tragične nesreće došlo usljed nesavjesne vožnje i neprilagođene brzine", izjavili su iz rukovodstva njemačkog proizvođača automobila.

Iz Porschea su još dodali kako su svjesni kroz šta prolazi pokojnikova porodica, ali da su uvjereni kako će tužba njegove kćerke biti odbačena.

Paul Walker poginuo je 30. novembra 2013. godine u mjestu Santa Clarita u saveznoj američkoj državi Californija. Njegove kćerka Meadow u njegovu čast pokrenula je humanitarnu organizaciju koja nosi njegovo ime.