Ispraćaj Farah Fawcett
0

Porodica organizovala privatnu sahranu

Sarajevo-x.com
Poznata glumica Farah Fawcett koja je u četvrtak umrla od posljedica teške bolesti biće sahranjena na privatnoj ceremoniji, prenosi BBC.

Vijest o smrti nekadašnjeg 'Charlijevog anđela', plavokose Farah Fawcett objavljena je u četvrtak ujutro, a istu večer svijet je obišla i vijest da je umro Michael Jackson.

Tako je vijest o glumičinoj smrti ostala u sjeni u odnosu na onu o smrti 'kralja popa', no čini se da je porodica preminule glumice upravo tako i željela.

Naime, njen životni partner, glumac Ryan O'Neal i sin Redmond su uz najbliže rođake i prijatelje organizovali intimnu ceremnoniju sahrane koja će se održati u Katedrali Naše gospe od anđela u Los Angelesu.

Farah Fawcett (62) je umrla nakon trogodišnje borbe s rakom debelog crijeva, a svoju je borbu s okrutnom bolešću prenijela i na veliko platno snimivši dokumentarni film 'Farah's Story' koji je prmijeru imao prije nekoliko mjeseci.

'Znam da ćemo svi jednom umrijeti, ali ja ne želim umrijeti u mukama, od ovako teške bolesti. Svaki dan se molim jer je molitva jedino što mi je ostalo', izjavila je glumica prije mjesec dana.

Farah Fawcett je rak prvi put dijagnosticiran 2006. godine, a ljekari su tad tvrdili da je bolest izlječiva, no 2007. godine stanje Farah Fawcett se naglo pogoršalo.

Glumica koja je bila seks simbol 70-ih godina umrla je samo par dana nakon što je najavila vjenčanje s O'Nealom (68), ljubavi svog života.