Traže 29,6 milijardi eura
0

Porodica Michaela Jacksona ponovo na sudu

Klix.ba
Michael Jackson
Michael Jackson
Život i smrt "Kralja popa" Michalea Jacksona dobit će novi epilog na sudu a na optuženičkoj klupi ovaj put će se naći poduzetnik kompanije AEG Live (Anschutz Entertainment Group). Jacksonova porodica tuži poduzetnika za 29,6 milijardi eura iz AEG-a.

Parnični postupak u Los Angelesu fokusirat će se na tvrdnje porodice da je kompanija kriva za nemarno zapošljavanje Conrada Murrayja, ljekara optuženog za ubistvo Michaela Jacksona koji se nalazi u zatvoru.

Jacksonova majka Katherine i djeca potražuju 29,6 milijardi eura, uključujući i 5,9 milijardi eura za gubitak buduće zarade. Ovim iznosima šokirani su i američki pravni analitičari.

I dok sud radi na izboru članova porote za suđenje koje bi moglo trajati devet sedmica, medijski rat između dvije strane se zaoštrava.

Jacksonova porodica je, kako se navodi u medijima, planirala pozvati Michaelovog 16-godišnjeg sina Princea da svjedoči o posljednjim očevim trenucima.

Također, spekulira se kako bi se i pop zvijezda Prince mogao pojaviti na suđenju, a trebao bi svjedočiti o iskustvu u saradnji s AEG-om.

Na suđenju će biti predočeni e-mailovi, odnosno elektronska konverzacija između osoblja AEG-a na višim pozicijama, koji su proslijeđeni medijima.

AEG će se braniti tvrdnjama da nisu krivi za ono što se dogodilo Michaelu. Sudija je odlučio da se u svrhu dokaza mogu koristiti detalji sa suđenja Jacksonu u vezi sa zlostavljanjem djece.

Također, trudit će se dokazati kako je Jackson imao problema sa drogama prije nego je upoznao dr. Murrayja.