Showbiz
0

Porodica Beckham kao brend vrijedi 500 miliona funti

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Porodično carstvo Beckhamovih uključuje dvije modne linije kao i unosne sponzorske ugovore a ako se uzme u obzir karijera bračnog para Beckham onda i ne čudi da se sve sa potpisom "Beckham" veoma dobro prodaje.

Jedna studija, kojom je analiziran brend porodice Beckham otkriva koliko on zaista vrijedi. Tako marketinška vrijednost svih članova porodice, uključujući bivšeg engleškog nogometaša Davida, njegovu suprugu Victoriju koja je bivša članica popularne muzičke grupe Spice Girls i bavi se modnim dizajnom te njihova djeca Brooklyn, Romeo, Cruz i Harper iznosi oko 500 miliona funti, prema istraživanju Škole za marketing u Londonu.

Kao porodica Beckhamovi godišnje zarađuju između 30 i 40 miliona funti.

Dok većinu novca zarađuju David i Victoria u posljednje vrijeme njihova djeca su sve više uključena u biznis kao modeli ili glumci u reklamama. Šesnaestogodišnji Brooklyn na Instagramu ima 4,4 miliona pratilaca nakon što se nedavno pojavio na naslovnici magazina Miss Vogue. Njegov mlađi brat Romeo bio je dio božićne kampanje Burberryja i bio je zaslužan što je prodaja porasla za 15 posto.

Istaknuto je da je sami spomen prezimena Beckham u svijetu danas vijest sama za sebe jer ova porodica ima veliki utjecaj.