Showbiz
20

Policija traga za beskućnikom koji je preuzeo nagradu za Miley Cyrus

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Beskućnik Jesse Helt koji je bio pratnja Miley Cyrus na dodjeli MTV Video Music Awards i koji je primio nagradu za nju, ima krivični dosije i policija je izdala nalog za njegovo hapšenje.

Jesse je osvojio srce publike, ali i medija koji su mu posvetili naslovnice i udarne termine u vijestima nakon što se pojavio na bini u nedjelju navečer u Kaliforniji.

Kada je preuzeo nagradu za Miley Jesse je rekao: "Hvala vam svima. Moje ime je Jess i prihvatam nagradu u ime 1,6 miliona mladih odbjeglih i beskućnika u SAD-u koji umiru od gladi, izgubljeni su i plaše se za svoje živote sada. To znam jer sam ja jedan od njih."

Nakon tog događaja mediji su otrkili kako policija traga za njim. Preselio se u Los Angeles davno kako bi radio kao model.

Prema sudskim zapisima, on je uhapšen 2010. godine zbog podvale i krivičnog djela. Nalog za njegovo hapšenje izdat je u novembru 2011. godine u Oegonu kada je prekršio uvjetnu.

"Ljudi koji su beskućnici žive vrlo teškim načinom života. Tako i Jess. Da li pomaganjem beskućnicima opravdavate svoju neaktivnost?", upitala je Miley Cyrus nakon ovih informacija o Jessu.

Iz policije su rekli kako će Jesse bit uhapšen kada ga pronađu. Njegova majka Linda kazala je medijima kako je Cyrus dala njenom sinu nešto novca i da se on vraća kući, no policajci ga nisu našli kada su obišli kuću u utorak.