Ricky Martin
0

"Plakao sam kao malo dijete kada sam priznao da sam gay"

Sarajevo-x.com
Ricky Martin (Foto: AP)
Ricky Martin (Foto: AP)
Ricky Martin ispričao je u showu kod Oprah Winfrey o tome kako se osjećao kada je javno priznao da je homoseksualac. Muzičar je kazao kako je bilo jako teško donijeti takvu odluku, ali je to morao učiniti i zbog sebe, ali i zbog svoje djece.

"Nisam to više mogao podijeti. Bilo je previše bolno. Najteže mi je bilo zbog moje djece. Razmišljao sam o tome čemu ću ih učiti, kako da ih lažem... I onda sam sjeo i raščistio neke stvari sam sa sobom. Prije nego sam se odlučio da, zahvaljujući surogat majci, postanem otac, ja sam već bio prihvatio činjenicu da sam gay. I dok sam držao svoju djecu u naručju shvatio sam da je došao trenutak da to priznam i ostatku svijeta", ispričao je popularni pjevač.

Ricky Martin je prije nekoliko mjeseci preko svog bloga objavio da je homoseksualac.

"Ponosan sam što mogu reći da sam sretan homoseksualac", napisao je tada.

Na pitanje kako se osjećao kada je objavio to i podijelio sa ostatkom svijeta, Martin je priznao da je u tom trenutku bio naprosto nijem i ukočen.

"Bio sam preplašen, ali istovremeno sam osjećao i olakšanje. Bio sam sam u svom studiju, ali čim je ušao moj asistent počeo sam plakati kao malo dijete. On me zagrlio i pustio da se isplačem. Nakon toga sam se osjećao kao potpuno slobodan čovjek", priznao je Ricky Martin u emisiji Oprah Winfrey.

Tridesetosmogodišnji muzičar ispričao je i to kako su ga njegovi sinovi, blizanci Valentino i Matteo, u potpunosti promijenili.

"Nije lako biti roditelj i osjećam veliko poštovanje prema svim majkama na svijetu", dodao je pjevač.