Članica 'No Angels' u zatvoru
0

Pjevačica namjerno zarazila partnere HIV-om

Sarajevo-x.com
Prelijepa članica ženske pop grupe No Angels optužena je da je namjerno zarazila HIV-om nekoliko svojih partnera, piše Daily Telegraph.

Nadja Benaissa, koja je zajedno sa grupom No Angels prodala više od pet miliona nosača zvuka, navodno je bila svjesna da je zaražena opasnim virusom HIV-a, no da svoja tri partnera nije o tome obavijestila, te je s njima imala seksualne odnose bez zaštite.

Grupa No Angels veliku je popularnost stekla prije osam godina, a 2008. djevojke su predstavljale Njemačku na Izboru za pjesmu Evrovizije s pjesmom "Disappear".

Nadja Benaissa (26), rođena Njemica marokanskih korijena, uhapšena je u Frankfurtu u jednom noćnom klubu upravo nakon što je završila svoj solo nastup.

U zatvoru je zadržana zbog navodne opasnosti da bi ponovo mogla učiniti istu stvar.

U optužnici javnog tužioca stoji da je pjevačica uhapšena zbog 'osnovane sumnje da je imala nezaštićene seksualne odnose s trojicom zdravih muškaraca, a da im prethodno nije rekla da je HIV pozitivna'.

Ukoliko Nadja Benaissa bude proglašena krivom, prijeti joj kazna i do 10 godina zatvora, a mnogi smatraju da bi se do kraja suđenja moglo pojaviti i još zaraženih partnera nekad slavne pjevačice.