Kobna 27. godina
0

Pjevačica Amy Winehouse pronađena mrtva u stanu

Sarajevo-x.com
Amy Winehouse
Pjevačica Amy Winehouse (27) pronađena je mrtva u svom domu u Londonu, javili su britanski mediji.

Mediji javljaju da je muzičarka pronađena mrtva u svom stanu danas oko 16.00 sati po lokalnom vremenu. Još nema detalja o uzroku njene smrti, a pretpostavlja se da se pjevačica predozirala drogom i alkoholom.

Podsjetimo, Amy je nedavno nastupala u Beogradu, međutim bila je prepijana da bi se održala na nogama. Publika ju je izviždala i gađala bocama.

Nakon skandaloznog nastupa u Srbiji, otkazala je sve koncerte.

Muzičarka, za koji mnogi kažu da je bila najbolji vokal današnjice, se godinama borila s ovisnošću o alkoholu i drogama.

Glasnogovornik londonske policije saopćio je da je neimenovana žea pozvala policiju oko 16.00 sati i zatražila pomoć. U stan muzičarke u Camdenu su odmah poslana dva ambulatna vozila, ali ljekari kada su stigli mogli su samo proglasiti smrt, objavio je BBC.

Muzičarka je početkom prošle sedmice viđena s kumom Dionne Bromfield na iTunes festivalu, a svjedoci tvrde da je izgledala veoma loše. Teturala je po pozornici, mrmljala u mikrofon i molila publiku da kupe album njene štićenice, prenosi Daily Mail.

Amyin otac Mitch vjerovatno još ne zna za kćerkinu smrt. Kako je izvijestio Sky News je na putu za New York gdje treba učestvovati na Jazz festivalu.

Amy Winehouse rođena je 14. septembra 1983. godine u Londonu. Proslavila se pjesmom "Rehab". Iako je bila problematična još kao tinejdžerka u svijetu muzike ostvarila je veliki uspjeh. Višestruko je nagrađivana za svoj rad. Izdala je dva albuma. Prvi, "Frank", objavljen je 2003. godine, a 2006. objavila je album " Back to Black" za koji je osvojila Grammy.

Zanimljiva podudarnost je da su u 27. godini živote okončali Brian Jones, Robert Johnson, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison i Kurt Cobain.