Glumac se opustio
0

Pierce Brosnan rekao zbogom Jamesu Bondu, ali i vitkoj liniji

Sarajevo-x.com
Ne tako davno za njim su uzdisali milioni žena širom svijeta, no kada skine svoja skupocjena odijela, Pierce Brosnan je jedan sasvim običan 58-godišnjak.

Filmski James Bond je na plaži na Havajima pokazao da se opustio i dobio nekoliko kilograma nakon što je rekao zbogom filmu o slavnom agentu i okrenuo se filmovima u kojima nema previše akcije i koji ne zahtijevaju besprijekornu fizičku spremu.

Iako je predao svoju 007 krunu Danielu Craigu, obožavatelji ga još uvijek poistovjećuju sa ulogom Jamesa Bonda, a kolegama nedostaje.

"Daniel je nevjerovatno talentiran i volim raditi s njim, ali još uvijek mi nedostaje Pierce", kazala je glumica Judi Dench koja u filmovima o Jamesu Bondu glumi M.

"On je tako srdačan i veoma zabavan, uvijek se smije i zbija šale. Sjajno ga je imati na setu. Sa njim sam snimila četiri Bond nastavka tako da mi mnogo nedostaje", nastavlja Dench.

Iako je bacio žensku populaciju na koljena sa četiri nastavka o slavnom agentu, Pierce kaže da ne žali što je odlučio ostaviti Bondove dužnosti mlađim kolegama.

Popularna franšiza sljedeće godine će proslaviti 50. godišnjicu posljednjim filmom Skyfall, sa Danielom Craigom u glavnoj ulozi i pod rediteljskom palicom Sama Mendesa.