Showbiz
8

Phil Collins: Žalim što sam varao svoju suprugu, ali samo sam slijedio srce

Klix.ba
Phil Collins
Phil Collins
Engleski rock muzičar Phil Collins nije bio najuspješniji u ulozi supruga, a za tri razvoda dosad je platio više od 50 miliona dolara. U svojoj autobiografiji "Not Dead Yet" otkrio je detalje iz privatnog života i razočarenje koje osjeća.

Šezdesetpetogodišnji muzičar i bivši bubnjar benda Genesis govorio je za australsku televiziju u programu Sunday Night priznajući kako se ne ponosi onim što je učinio, posebno kada se uzme u obzir da je varao svoju drugu suprugu. Ipak, dodaje da je slijedio svoje srce.

Upravo njegova nevjera prema bivšoj partnerici Jill Tavelman, s kojom ima kćerku Lily Collins, dovela je do razvoda braka 1996. godine. Phil je prethodno bio u braku sa Andreom Bertorelli od 1975. do 1980. godine, a kasnije i sa Oriannom Cevey od 1999. do 2008. godine, s kojom se prošle godine pomirio.

Uprkos različitim mišljenjima ljudi o njegovom ljubavnom životu, Collins kaže da su Orianna i on savršen par.

"Razveli smo se, platio sam mnogo novca, ali smo onda shvatili da je to bila greška, ponovo smo zajedno i divno nam je", izjavio je.

Phil ima petero djece - Joely (44), Simon (40), Lily (27), Nicholas (15) i Matthew (11), a najmlađu dvojicu sinova dobio je upravo u braku sa Cevey.