Godine ne ostavljaju traga
0

Pete Sampras u 40. izgleda bolje nego ikada

Sarajevo-x.com
Pete Sampras jučer (lijevo) i prije tri godine
Pete Sampras jučer (lijevo) i prije tri godine
Za očekivati je od bivšeg teniskog šampiona i još uvijek uspješnog sportiste da održava dobru formu. No, 40-godišnji Pete Sampras je otišao korak dalje jer izgleda bolje nego ikad.

Nekadašnji najbolji svjetski teniser učestvovao je proteklih dana na privatnom teniskom događaju u New Yorku, koji prethodi US Openu. Njegov blistavi osmijeh i lice bez bora pokazali su da itekako vodi brigu o svom izgledu.

Pete se od formalnog povlačenja 2002. godine još mnogo puta vraćao na teniski teren, a prije nekoliko godina teniska legenda John McEnroe rekao je da bi se Sampras sigurno plasirao među prvih pet u Wimbeldonu ukoliko odluči da ponovo učestvuje na turniru.

Po svemu sudeći, njegov dobar izgled nije prošao nezapaženo. Serena Williams, koja je također bila u New Yorku, je u intervjuu za magazin Hamptons priznala da je dugo bila zaljubljena u Petea.

"Sjećam se Petea Samprasa i njegove igre u 90-im. Gledala sam ga na televiziji i sjećam se da je te godine prvi put osvojio Grand Slam. Bio je zaista mlad i svi su pričali o njegovom dobrom izgledu", kazala je Serena, a kada ju je sestra Venus upitala da li je tada mislila da je Pete sladak, teniserka je odgovorila: "Definitivno sam mislila da je zgodan".

Ako je suditi prema posljednjim fotografijama, vjerovatno će se još nekoliko ljudi složiti sa Serenom.