Showbiz
0

Paul McCartney posvetio pjesmu Heather Mills

Sarajevo-x.com
Paul McCartney, bivši član grupe Beatles, napisao je nježnu ljubavnu pjesmu koju je posvetio svojoj bivšoj ženi Heather Mills, te je konačno prekinuo tišinu koja je uslijedila nakon njihovog burnog razvoda.

Brak sa bivšim engleskim modelom okončan je nakon duge brakorazvodne parnice, a u novoj baladi pod nazivom "My Soul" McCartney s puno topline govori o Mills.

Pjesma je urađena u suradnji s kompozitorom i izvođačem Nitinom Sawhneyem , a naći će se na novom Sawhneyovom albumu "London Undersound", koji izlazi u oktobru.

"Paul je napisao pjesmu o tome šta zaista osjeća prema Heather, budući da niko nije čuo njegovu stranu priče", rekao je Sawhney za britanski Telegraph. "Pjesma je veoma osjećajna, uopšte ne liči na pjesme koje McCartney inače radi".

U novoj baladi autor priznaje kako mu je Heather Mills pomogla da prebrodi crne dane nakon smrti supruge Linde 1998. godine. Također je izrazio žaljenje zbog načina na koji su paparaci "ometali" njihovu vezu, kao i zbog činjenice da nije bio u potpunosti svjestan ranijeg života svoje bivše žene. Zaključio je kako je njihova veza mogla imati i drugačiji kraj, te kako su njihova srca sada dva različita svijeta.

Heather Mills i Paul McCartney su se vjenčali 2002. godine, četiri godine nakon smrti njegove prve supruge. Tokom šestogodišnjeg braka postali su ponosni roditelji kćerke Beatrice.