Showbiz
128

Paris Jackson otkrila zašto je Michael tjerao svoju djecu da nose maske u javnosti

Klix.ba
Paris Jackson
Paris Jackson
Kćerka pop ikone Michaela Jacksona, 15-godišnja Paris, govorila je novinarima o svom životu i odrastanju uz legendarnog oca.

Paris ističe da je Michael bio sjajan otac i da su ga svi voljeli. Ona danas živi sa braćom Princeom (16) i Blanketom (11) u kući u brdima iznad Los Angelesa, a o njima brine baka Katherine (82).

"Nastojao nas je obrazovati i podučavati koliko je mogao i ponašao se veoma zaštitnički prema nama djeci", kazala je Paris, a potom objasnila zašto su morali nositi maske u javnosti.

"On nije želio da javnost vidi kako izgledamo. Htio nam je omogućiti ono što on nije imao, normalno djetinjstvo", dodala je.

Njene i troškove braće pokriva fondacija Michaela Jacksona, a u to su uključeni tjelohranitelji, dvije dadilje, kuhar, posluga i vrtlar, što ukupno košta 26.000 dolara mjesečno. Uz to, žive u vrlo sigurnom susjedstvu u kojem su još zvijezde poput Justina Biebera i Britney Spears. Uprkos bogatstvu i statusu Paris je krenula u "običnu" školu jer želi imati iskustvo kao i sva ostala djeca kada je obrazovanje u pitanju, prenosi Daily Mail.

Ona je bila navijačica i igrala je ženski nogomet, te se također bavila fotografijom. Naslijedila je očevu strast za muzikom i otkrila da ju je on učio plesati. No, nema planova ići u šou biznis. Njena ambicija je da postane kardiolog, jer želi pomagati ljudima.

Također, ona planira obnoviti očev ranč Neverland te nastaviti Michaelov projekt koji je tu dovodio bolesnu djecu i priređivao im zabave u njihovim teškim danima.