Showbiz
0

Paris Hilton tuži website

Sarajevo-x.com
Paris Hilton odlučila je tužiti website ParisExposed.com, zbog prodaje njene lične imovine. Tužba je predata u ponedjeljak i u njoj se traži gašenje sporne stranice.

Ako vas interesuje koliko je „teška“ ova razmažena bogatašica, za „samo“ 19,99 funti možete dobiti uvid u njen bankovni izvod. To nije jedino što je u ponudi. Na raspolaganju su vam i njeni dnevnici, privatni brojevi telefona, mailovi, fotografije, i sl. Ako nemate život, a imate 20 funti na bacanje, evo vam prilike.

Gregory Korn, advokat nasljednice kao argument za tužbu navodi: „Beskrupulozni pojedinci mogu iskoristiti ove podatke kako bi ukrali identitet moje klijentice, ili još gore da je uhode i fizički ozlijede.“

„Artikli“ koje stranica prodaje smješteni su u skladište prije dvije godine, nakon provale u Parisin dom. Prema izjavama ove nasljednice, kompanija koja je bila zadužena za selidbu stvari, trebala je platiti i skladištenje. Međutim, to se nije desilo i stvari su prodate.

Optuženi, Nabil i Nabila Haniss, kupili su lot za 1460 funti, a roba je preprodana za 5,2 miliona funti poduzetniku Bardiu Persu, osnivaču stranice ParisExposed.com.

U izjavi uz tužbu Paris je rekla: „Bila sam užasnuta kada sam saznala da ljudi koriste lične stvari koje pripadaju meni i mojoj sestri za novčanu dobit.“