Showbiz
0

P Diddy želi kupiti Crystal Palace zbog imena

Totalsport
P Diddy
P Diddy
U engleskoj štampi su senzacionalo najavili da bi mogla početi najezda kupovine engleskih nogometnih drugoligaša i to od strane američkih hip-hopera.

U prvi plan je stavljena posjeta Londonu 40-godišnjeg P Diddyja, nekada poznatog i kao Puff Daddy ili pravim imenom Sean Combs. Neimenovani, ali navodno povjerljivi izvori, naveli su da je ovaj pjevač i priznati muzički producent bio u Londonu, te se sastao s predstavnicima engleskog drugoligaša Crystal Palacea.

Razlog sastanka je bila Diddyjeva želja da kupi klub koji se trenutno nalazi na 21. mjestu drugoligaške tabele (od 24 kluba koji se takmiče u njenim okvirima). Navodno je rekao da je prvi razlog zašto želi postati vlasnik Crystal Palacea ime koje mu se jako sviđa.

Njegovo bogatstvo se procjenjuje na oko 350 miliona engleskih funti, te izvor za The Sun i Metro otkriva kako cijena nije, niti će biti, ikakav problem.

Ta moguća kupovina mogla bi pokrenuti pravu najezdu hip-hopera na engleske nogometne klubove. Šuška se da se Snoop Dogg "zagrijao" za Swindon, da Jay-Z želi kupiti Gillingham, a 50 Cent Nottingham Forest.