Duguje državi 1,7 miliona dolara
0

Ozzy Osbourne nije plaćao porez dvije godine

Sarajevo-x.com
Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne
Ozzy i Sharon Osbourne bi mogli izgubiti kuću zbog neplaćenog poreza od 1,7 miliona dolara. Bivši frontmen "Black Sabbatha" i njegova supruga, televizijska zvijezda, teško su pogođeni recesijom, a sada ih vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama tereta za neplaćanje poreza dvije godine.

Sharon, koja je poznata kao šopingholičarka i čest korisnik skupe estetske hirurgije, rekla je kako je ponižena, prenosi Mirror.

Čak je i na svom Twitter profilu ostavila poruku iz koje se može vidjeti da sebe krivi za nevolje u kojima se porodica Osbourne našla.

"Ne možete se osloniti ni na koga, osim sami na sebe. Sami morate voditi svoje vlastite poslove. Moja greška, lekcija naučena", napisala je Sharon.

Ozzy (62) i Sharon (58) proglašeni su jednim od najbogatijih parova u 2005. godini, ali su se nakon pada popularnosti reality showa i karijere nagomilali porezi.

U službenim zahtjevima za potraživanje poreza se navodi kako "samozaposleni par John i Sharon" duguju 718,948 dolara u poreskoj 2008. godini i 1,024,175 u 2009., što je ukupno 1,743,123 dolara.