Nekada obrijana buntovnica
0

Ovako danas izgleda slavna Sinead O'Connor

Sarajevo-x.com
Teško je vjerovati da je osoba koja se nalazi na fotografiji slavna pjevačica Sinead O'Connor koja je prije 20 godina gledala u kameru i izvodila sada već kultnu pjesmu "Nothing compares 2 U". Irska pjevačica, fotografirana u Dublinu jučer, sada izgleda daleko drugačije od vremena kada je svojom izbrijanom glavom ostavljala neizbrisiv utisak.

43-godišnjakinja je danas sasvim prosječna žena, konzervativnog izgleda i bez ikakve primisli da nema kosu, piše Daily Mail. Iako je često bila prozivana zbog svog imidža, najprije izbrijane glave, ona je hrabro gradila svoju karijeru buntovnice nekonvencionalnog izgleda i čak je više puta najavljivala kako će glavu brijati sve dok ne postane previše stara, jer se sa kosom na glavi osjeća i previše čudno.

Majka četvero djece je u jednom intervjuu izjavila da je bila šokirana kada su je upitali da li je ona, u stvari, pjevačica Enya, pa je stoga odmah svu svoju kosu izbrijala i odlučila da će to raditi sve do svojih starih dana.

Sinead je fotografirana kako dolazi u studio televizije RTE gdje je gostovala u emisiji The Late Late Show kako bi izvela pjesmu Boba Dylana "The times they are a-changing".

Poznata po svojoj otvorenosti, pjevačica koja je dobila četvero djece sa četiri različita muškarca, ponovo se okrenula i komentiranju Vatikana. Prije 18 godina je šokirala kada je u jednoj emisiji poderala fotografiju Pape Ivana Pavla Drugog.

Sada Papi Benediktu XVI drži lekcije oko skandala u vezi sa zlostavljanjem djece.

Nakon što je Papa nedavno napisao pismo izvinjenja zbog decenija starih slučajeva zlostavljanja maloljetnika u Irskoj, O'Connor, koju je majka fizički zlostavljala, odgovorila mu je da je to pismo uvreda.

Pišući u članku koji se pojavio u Washington Postu prošle sedmice, Sinead je rekla da je "pismo uvreda ne samo za našu inteligenciju, nego i vjeru i zemlju".

Pjevačica je postala poznata nakon objave njene pjesme "Nothing compares 2 U" 1990.godine, koju je napisao Prince, te video spota koji ju je pratio.

O'Connor se te iste godine našla na listi 100 najvećih izvođača američke televizije VH1, upravo sa ovom pjesmom.