Showbiz
0

Otkriven identitet plavuše s Elvisove fotografije

FENA
Fotografija "The Kiss"
Fotografija "The Kiss"
Nakon 55 godina otkriven je identitet tajnovite plavuše koja se ljubi s 21-godišnjim Elvisom Presleyem na jednoj od njegovih najpoznatijih fotografija, prenosi britanski Guardian.

Riječ je o penzionisanoj agentici nekretina Barbari Gray. "Bila sam vrlo mršava i dobro građena", rekla je Barbara u intervjuu za list Vanity Fair, objašnjavajući čime je vjerovatno privukla Elvisa.

Fotografija, poznata kao "The Kiss" (poljubac), najpoznatija je iz serije fotografija Alfreda Wertheimera snimljenih 1956. Nastala je u junu te godine neposredno uoči Elvisova nastupa pred tri hiljade obožavatelja u Mosque Theatreu u Richmondu, savezna američka država Virginia.

Danas 75-godišnja Grey ističe kako između nje i Elvisa nije bilo nikakvih "iskrica", te da tada nije ni znala ko je on. Zaigranog zgodnog mladića iz Mississippija nikad više nije vidjela, kaže.

Elvis Presley (1935.-1977.) prvu je ploču snimio 1954. Uzlet je doživio sredinom 50-tih godina hitovima "That s All Right Mama" i "Heartbreak Hotel", a najuspješnije mu je razdoblje od 1960. do 1975. godine u kojem je izdao 52 ploče.

Legenda je postao još za života potukavši sve rekorde: za dvadesetak godina objavio je 97 ploča, koje je prije smrti prodao u 600 miliona primjeraka, te je na vrhovima top lista proveo čak 996 sedmica. Njegova smrt, posljedica ozbiljnih zdravstvenih problema povezanih sa stresnim načinom života i ovisnošću o drogi, potresla je milione obožavatelja.