Showbiz
0

Otac mladog "milijunaša" želi više novca

Sarajevo-x.com
Otac mladog oskarovca zatražio je više novca od reditelja filma "Slumdog Millionaire", Dannyja Boylea, jer kako kaže, njegov sin je osvojio svijet, a oni još uvijek u svemu oskudijevaju.

Nakon što je jučer objavljeno da je Mohammed Ismail istukao svog sina, mladog oskarovca Azahrudina, britanski mediji sada pišu da otac desetogodišnjeg "milijunaša" zahtijeva da njegovom sinu uplati više od 22 hiljade eura, koliko je trebao dobiti.

Desetogodišnji oskarovac Azahrudin je tokom snimanja dobio blizu 800 eura, a nešto manje od 20 hiljada eura je uplaćeno u fond koji će moći koristiti kada postane punoljetan.

Dječak, inače, živi u straćari u sirotinjskom naselju u Mumbaiju, s majkom i ocem koji boluje od tuberkuloze. Mali "milijunaš" bi trebao dobivati mjesečni džeparac u iznosu od 22 eura mjesečno, međutim to njegovom ocu nije dovoljno.

"Moj sin je osvojio svijet! Ponosan sam na njegov uspijeh, ali želim novac! Obećana nam je nova kuća, ali mi još živimo u straćari, zato želim više novca. Gospodin Boyle bi se trebao brinuti za mog sina i sada je pravi trenutak za to", kazao je Mohammed.