Tuži producente
0

Oskarovac se uzalud ugojio 14 kilograma

SRNA
Joe Pesci (Foto: AP)
Joe Pesci (Foto: AP)
Oskarovac Joe Pesci podnio je tužbu protiv producenata filma "Gotti: U sjenci mog oca" (Gotti: In the Shadow of My Father) nakon što mu je obećana uloga u ovom filmu, zbog koje se ugojio 14 kilograma, a potom saznao da ulogu neće dobiti.

Pesci, poznat po ulogama mafijaša u filmovima kao što su "Dobri momci" i "Kazino", ubijeđen je da je kompanija Fiore Films iskoristila njegovo ime da bi privukla pažnju na novi film o mafijaškoj porodici Gotti, a potom povukla ponudu da on glumi mafijaškog iznuđivača Angela Ruggiera.

Zbog kršenja ugovora Pesci traži tri miliona dolara, koliko mu je bilo obećano.

On navodi  da su mu producenti ponudili i drugu, manju rolu u filmu, za honorar od milion dolara što je bila "ponuda koju je mogao da odbije". 

Pescijev advokat je naveo i da se ovaj glumac ugojio skoro 14 kilograma kako bi što vjernije dočarao lik Ruggiera, prijatelja iz detinjstva Johna Gottija Starijeg.

Za ulogu Tommyja DeVita u "Dobrim momcima" Pesci je osvojio nagradu Oskar.

Šef producentske kuće Fiore Films, Mike Fiore, izjavio je da se Pesci sam povukao kada je Nick Cassavetes odustao od režije.
Film "Gotti: U sjenci mog oca" režirat će "oskarovac" Barry Levinson, a glumačkoj ekipi su John Travolta, Al Pacino i Kelly Preston. Film u kina treba da stigne iduće godine.

Pesci je poznat i po ulogama u filmu "Razjareni bik", "Sam u kući" i "Moj rođak Vini".