Showbiz
0

Olimpijski šampion Bruce Jenner otvorio dušu: Ja sam u duši žena

Klix.ba
Bivši olimpijski šampion i aktuelna zvijezda reality showa "Keeping Up with the Kardashians" William Bruce Jenner, otkrio je kako je nakon 66 godina života kao muškarac odlučio postati žena jer se u svojoj duši tako uvijek i osjećao.

Jenner, očuh Kim Kardashian, je već u procesu transrodne tranzicije. Ovo je priznao u intervjuu za ABC magazin koji je gledalo 16,9 miliona gledaoca.

"U svojim mislima i namjerama ja sam žena. Uvijek sam bio zbunjen u vezi svog spola. Moj mozak funkcioniše više kao ženski, a ne muški. Ljudi me gledaju drugačije. Vidi na meni mačo stil, al i moje srce, duša i sve je ženstveno", kazao je.

Tokom intervjua za sebe je koristio muške zamjenice.

"Na to gledam ovako - Bruce uvijek laže. Živio je laž cijeli život zbog toga što jeste. To ne mogu više raditi", kazao je.

Bruce i Kris Jenner
Bruce i Kris Jenner

Prvi put je obukao haljinu svoje majke kada je imao osam godina. Ističe da se u tim trenucima osjećao dobro. Da bi to radio nesmetano tokom života, odlazio je u hotelske sobe gdje bi se obukao u ženu i hodao tako. Jennerova bivša supruga i sestra znale su za ovu tajnu i čuvale su je godinama. Nedavno je priznao sve svojoj majci i svojoj djeci kojih ima 10 (6 bioloških i 4 usvojenih).

"Svi su plakali. Većinom zato što nisu željeli da im neko povrijedi oca. Oni se ponašaju veoma zaštitnički prema meni", rekao je.

Jenner je 1976. godine izgradio reputaciju najboljeg svjetskog atlete kada je osvojio zlatnu medalju na olimpijskom dekatlonu. Nakon toga postao je televizijska zvijezda. Glumio je u nekim serijama, filmovima i reklamama. Bio je u braku tri puta i ima šestero djece. Posljednjih godina postao je prepoznatljiv kao očuh sestara Kardashian.

Estrogen je počeo koristiti 1980-ih, a uradio je i neke korekcije lica. Odnedavno se ponovo vratio hormonskoj terapiji. Nije otkrio da li će raditi operaciju spolnog organa, ali je priznao kako su mu se žene uvijek sviđale te da zbog toga nije imao problem biti s njima u braku. Također, sve tri su znale za njegovu unutrašnju borbu i poštovale su ga.