Angie Sanclemente
0

Od kraljice ljepote do najtraženije Kolumbijke

Sarajevo-x.com
Angie Sanclemente
Angie Sanclemente
Dok je našminkana i dotjerana paradirala pistom obasjana blicevima fotoaparata, niko nije ni pomišljao da bi se kolumbijski model Angie Sanclemente mogla naći na Interpolovoj potjernici. Bilo je to prije deset godina.

Žena koja je kao predmet požude od siromašne djevojke postala oličenje glamura danas je jedna od deset najtraženijih osoba u Južnoj Americi, piše CNN. Vjeruje se da se skriva u Argentini, te da tamo vodi međunarodne operacije krijumčarenja droge, a posebno kokaina u koferima modela na aerodromu u Buenos Airesu.

"Uvjeren sam da je Sanclemente duboko upletena u krijumčarenje droge, ali i dalje ne mogu utvrditi kakvu tačno ulogu ona ima", kazao je izvor blizak istrazi novinaru CNN-a.

Šest osoba, od čega su četiri muškarca, dosad se našlo iza rešetaka. Među njima je i 21-godišnja Maria, uhapšena upravo na aerodromu glavnog argentinskog grada u decembru prošle godine. U svom prtljagu imala je 55 kg kokaina, a planirala ga je prebaciti u Cancun u Meksiku. Ta droga vrijedila bi više od 3,3 miliona dolara kad bi se prodala na ulicama SAD-a i Evrope.

Neki od uhapšenih imenovali su Sanclemente i njenog momka Argentinca odgovornim za te operacije.

Uprkos tome što je traže širom svijetam 30-godišnja Kolumbijka redovno mijenja svoj status na Facebooku. Preko iste mreže CNN-u je poslala poruku u kojoj negira bilo kakvu umiješanost u navedeni slučaj.

"Veoma sam tužna i povrijeđena lošim vijestima. Ne znam kako mediji mogu uništavati nevine osobe. Ne želim ići u zatvor, a to i ne zaslužujem. Nevina sam", napisala je nekadašnja ljepotica.

Majka osumnjičene ipak je angažovala advokata koji kaže da se Sanclemente boji zatvora jer je prelijepa žena koju bi mogli silovati i koja bi, kako kaže advokat, stoga mogla pretrpjeti ozbiljne fizičke i psihičke probleme.

Angelina majka od prije dvije sedmice živi u iznajmljenom stanu u blizini Barranquille, a susjedi kažu da nije imala ni madrac na kojem bi spavala.

"Teško da je to način života majke jedne dilerice droge", prokomentarisala je susjeda Dolly.

Sanclemente je u novinama prvi put osvanula 2000. godine, kad joj je bilo 20 i kada se takmičila za "kraljicu kafe" i osvojila titulu najljepše, ali joj je nakon samo dva dana kruna oduzeta, jer je utvrđeno da je bila udata, što je bilo protiv pravila takmičenja.

Taj brak sa jednim biznismenom sklopljen 1998. trajao je samo tri mjeseca. Suprug joj je platio studij novinarstva na univerzitetu u Barranquilli. Svejedno, nakon tri semestra napustila je studij i novac potrošila na silikonske umetke za grudi.

Danas su upravo ti silikonski umeci nešto zbog čega bi teško prošla neopaženo policiji.

"Angie podiže prašinu gdjegod da krene. I žene i muškarci bi se zaustavili da je vide kad prolazi", kaže jedna njena prijateljica.