Showbiz
19

Obama odao počast Nimoyu: Volio sam Spocka, živio je dugo i uspješno

Klix.ba
Leonard Nimoy, poznat po ulozi Mr. Spocka u megapopularnoj seriji Star Trek, preminuo je sinoć u 83. godini života, a tu su vijest s tugom primili njegovi brojni obožavatelji širom svijeta. Među njima je bio i predsjednik SAD-a Barack Obama.

I dok su brojni poštovaoci njegovog lika i djela svoje poštovanjeprema Leonardu Nimoyu izražavali na društvenim mrežama, predsjednik SAD-a Barack Obama je iskoristio ovu priliku i obratio se zvaničnim saopštenjem za medije u kojem je priznao svoje divljenje Leonardu Nimoyu.

U izjavi za medije stoji:

"Mnogo prije nego što su štreberi postali cool, postojao je Leonard Nimoy. Volio je umjetnost i čovječanstvo, podržavao je nauku i uvijek je velikodušno dijelio svoj talent i vrijeme. I, naravno, Leonard je bio Spock. Cool, analitičan, sa velikim ušima i u centru Star Trek optimistične vizije budućnosti čovječanstva.

Volio sam Spocka.

Imao sam priliku da Leonarda upoznam lično 2007. godine. Bilo je logično da se pozdravimo čuvenim pozdravom Vulkanaca 'Živi dugo i uspješno'. I nakon 83 godine na ovoj planeti, i posjeti mnogim drugima, jasno je da je Leonard Nimoy radio upravo to - živio dugo i uspješno. Michelle i ja se pridružujemo njegovoj porodici, prijateljima i brojnim fanovima koji ga se danas sjećaju i kojima nedostaje", napisao je Barack Obama.