Nove glavobolje za Murdocha
0

Novinari NOW-a prisluškivali i glumca Judea Lawa

Sarajevo-x.com
Jude Law
Jude Law
Tvrdnja glumca Judea Lawa da su ga novinari tabloida News of the World prisluškivali bi mogle Rupertu Murdochu, vlasniku News Corpa, u čijem je sastavu ovaj ugašeni tabloid, donijeti potpuno nove glavobolje.

Taj tabloid je prošle sedmice ugašen zbog skandala oko prisluškivanja poznatih ličnosti, političara i drugih osoba.

News of the World je navodno prisluškivao i razgovore ličnog asistenta Lawa, Bena Jacksona. Glumac tvrdi da su mu telefonski razgovori prisluškivani kada je bio u SAD-u. Mediji nagađaju da bi se mogle javiti još neke poznate osobe u Americi koje su prisluškivane.

Skandal koji je potresao kompaniju News Corp je već poprimio planetarne razmjere, a američki mediji pišu kako i FBI istražuje dio koji se odnosi na praćenje telefonskih razgovora žrtava terorističkog napada 11. septembra 2001. godine na Svjetski trgovački centar u New Yorku.

Glumac je prije nekoliko godina tužio i drugi Murdochov tabloid The Sun, zbog teksta koji su napisali, a u kojem navode stvari koje su mogli znati jedino ako su prisluškivali njegove telefonske razgovore. The Sun je tada objavio članak u kojem je osuo paljbu po Lawu tvrdeći da za takve optužbe nema nikakve dokaze i da su neutemeljene.