Uhapšen brat slavnog reditelja
0

Nolan osumnjičen za otmicu i ubojstvo

Sarajevo-x.com
Matthew Francis Nolan stariji brat Christophera Nolana, redatelja filma "Dark Knight" uhapšen je u Chicagu, objavili su američki mediji. Vlasti Costa Rice su još 2006. godine raspisale potjernicu za Nolanom, osumnjičivši ga za otmicu i ubojstvo jednog biznismena s Floride.

Prema podacima FBI-ja Nolan je pretvarajući se da je multimilioner pozvao Roberta Cohena, biznismena s Floride u hotel na razgovor kako bi s njim postigao poslovni dogovor. Međutim, njegova namjera je bila da ošteti Cohena za sedam miliona dolara, koje je inače, Cohen dugovao drugom biznismenu s Filipina.

Matthew i njegov saučesnik Douglas Mejia sastali su se sa Cohenom nadajući se da će on pristati da im da novac. No, nakon žučne rasprave u kojoj je Cohen odbio dati novac, Nolan i Mejia su ga kidnapovali tražeći novac od njegove porodice, a nakon što su i oni odbili dati novac Cohen je ubijen.

Inače Nolanov saučesnik, Mejia, je već osuđen za kidnapovanje i ubistvo te se trenutno nalazi u pritvoru, dok su vlasti Costa Rice sve do sada tragale za bratom poznatog reditelje Nolana.

Prema pisanju američkih medija Matthew Francis Nolan se nije opirao hapšenju, te će biti izručen vlastima Costa Rice.