Showbiz
0

Njemački studio uništio Cruiseove filmske snimke

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ključna scena u filmu "Valkyrie" morat će se ponovno snimati zbog nemarnosti njemačkog studija u Minhenu. Snimljeni materijal uništen je tokom obrade, ali prema riječima glasnogovornika ovaj incident neće utjecati na budžet niti na rok do kojeg je zakazan kraj snimanja filma.

Snimljeni materijal za film "Valkyrie" na kojima su kadrovi historijski značajnog mjesta, morat će biti ponovno odrađen jer ga je njemački studio oštetio prilikom obrade, izvijestio je Associated Press.

Film u kojem Tom Cruise glumi atentatora na Adolfa Hitlera, Clausa Schenka von Stauffenberga, izazvao je veliko interesovanje javnosti te gnjev nekih ljudi u Njemačkoj.

Producent i režiseri morali su nekoliko mjeseci uvjeravati njemačku vladu da im dozvoli snimanje filma na historijski značajnim lokacijama kao što je Bendler-Block gdje su Von Stauffenbergove pristalice pokušale izvesti atentat i na kojem su nakon neuspjeha bili ubijeni.

No scene snimljene upravo na toj lokaciji za koju je ekipa filma teško dobila odobrenje, morat će se ponovno snimati jer je materijal oštećen prilikom obrade.

Ipak, iako je većina snimljenog materijala neupotrebljiva, ponovno snimanje neće utjecati na budžet niti na rok koji je postavljen za kraj snimanja ovog filma.