Showbiz
2

Njemačka oduzela Bieberovog majmuna

Klix.ba
Justin Bieber i Mally
Justin Bieber i Mally
Majmun Mally, kojeg je tinejdžerska pop zvijezda Justin Bieber napustio, sada je i zvanično u vlasništvu njemačke države. Životinja je sklonjena na tajnu lokaciju kako bi je zaštitili od paparazza i fanova koji žele da je udome.

Bieber je pustio da prođe rok za preuzimanje majmuna, kojeg je u martu uvezao u Evropu bez urednih dokumenata.

"Nije nam se javio niko iz Bieberovog menadžmenta te smo krenuli dalje uz pretpostavku da će životinja dugoročno ostati u Njemačkoj. Prošao je zadati rok i niko se nije javio. Mally će imati još jedan pregled naredne sedmice, a onda ćemo odlučiti gdje ćemo ga smjestiti. Možemo sa sigurnošću reći da se neće vratiti u SAD", rekao je Karl-Heinz Joachim, iz Klinike za životinje u Minhenu, koja je brinula o majmunu.

Čuveni njemački Serengeti Park je samo jedno od mjesta koja Mallyju nude stalni dom. Njihov direktor Fabrizio Sepe ima prilično dobru reputaciju u Njemačkoj, a u parku se nalazi grupa majmuna kapucina, sa kojima bi Mally mogao živjeti.

"Imamo porodicu kapucina. Bilo bi divno kada bi maleni Mally mogao odrastati s njima", rekao je Sepe. Florian Brandes, stručnjak za ponašanje životinja, navodi da je veoma važno da se Mally što prije nađe među jedinkama svoje vrste.

"Majmun se mora što prije smjestiti među svoje. Postoji ogromna opasnost od kasnijih psiholoških problema ukoliko se to ne uradi", rekao je Brandes.

Vladin ured za očuvanje prirode u Bonnu će na kraju odlučiti gdje i kako će Mally biti smješten, ali će ta informacija ostati tajna. "Postoji nekoliko zoo vrtova koji žele Mallyja. Glavni preduslov je da imaju grupu kapucina koji bi ga prihvatili", rekao je njihov glasnogovornik Franz Emde.

Nije još uvijek poznato hoće li Bieber morati platiti nekoliko hiljada eura kazne i troškove brige o Mallyju, budući da ne postoji dogovor između njemačkih i američkih ustanova u vezi sa divljim životinjama.