Postignuta nagodba
0

Nicolas Cage dobio odštetu i izvinjenje Daily Maila

Klix.ba
Nicolas Cage (Foto: Arhiv/AFP)
Nicolas Cage (Foto: Arhiv/AFP)
Advokati glumca Nicolasa Cagea su osigurali povlačenje priče o navodnom izbjegavanju plaćanja poreza i izvinjenje. Cage će kao odštetu dobiti i nepoznatu sumu novca od izdavača Daily Maila.

Cage je Daily Mail tužio zbog teksta objavljenog prošlog mjeseca, koji je govorio o tome da glumac uvijek kasni sa vraćanjem iznajmljenih DVD-ova. Međutim, Cage je podnio tužbu zbog drugih stvari navedenih u tekstu.

Paul Tweed, partner advokatske kuće Johnsons Law, je potvrdio da je tokom posljednjeg mjeseca postignuta nagodba između Cagea i online izdanja Daily Maila, prenosi BBC.

"Moj klijent je osigurao kompletno opravdanje, kao i povlačenje teksta. U Daily Mailu su odmah shvatili da je priča neozbiljna i da nema apsolutno nikakvih dokaza koji potvrđuju da Nicolas Cage izbjegava plaćanje poreza. Iako je moj klijent prihvatio pravovremeno izvinjenje Daily Maila, kao i odštetu u neodređenom iznosu i plaćanje sudskih troškova, on je ipak zabrinut zbog činjenice da su takvi lažni i nevjerovatni tekstovi ikako objavljeni", rekao je Tweed.