Showbiz
5

Nick Gordon odgovoran za smrt djevojke Bobbi Kristine Brown, kćerke Whitney Houston

Klix.ba
Bobbi Kristina i Nick Gordon
Bobbi Kristina i Nick Gordon
Nick Gordon, dugogodišnji dečko Bobbi Kristine Brown, kćerke preminule pjevačice Whitney Houston, proglašen je legalno odgovornim za njenu smrt 2015. godine.

Porodica Bobbyja Browna, Kristininog oca, podnijela je 50 miliona dolara tešku tužbu protiv Gordona nedugo nakon njene smrti u kojoj se navodi kako je Kristina, u vrijeme kada je pronađena u nesvjesnom stanju u januaru 2015. godine, bila u svađi sa Gordonom koji joj je tog dana dao smrtonosni koktel droga i ostavio je u kadi punoj vode.

Kristina je pronađena bez svijesti te je stavljena u medicinski induciranu komu, da bi šest mjeseci kasnije podlegla.

Tužba protiv Gordona navodi i kako je odgovoran za krađu 11.000 dolara sa Kristininog bankovnog računa u januaru, kada je i primljena u bolnicu te ga se optužuje i za napad, namjerni konflikt, emotivni stres i bespravno ostvarivanje novčane koristi.

Kristinin otac Bobby također se uključio u tužbu protiv Gordona ove godine, a Gordon je negirao sve navode te je odbio da se pojavi na sudu u dvije prilike, što je sud shvatio kao priznanje.

"Sve vrijeme smo bili sigurni da je imao nešto sa njenom smrću. Ova odluka nam je to i dokazala, budući da Gordon nije iskoristio dvije prilike kako bi na sudu dokazao ili barem pokušao dokazati svoju nevinost", izjavio je advokatski tim porodice Brown.

Iako je proglašen odgovornim, Gordon još uvijek nije optužen za njenu smrt.