Brigitte Bardot
0

"Nekoliko puta sam bila na rubu samoubistva"

Sarajevo-x.com
Brigitte snimljena 1963. godine
Brigitte snimljena 1963. godine
Nekadašnja glumica Brigitte Bardot bila je poznata po svom prekrasnom izgledu, a udvarali su joj se neki od svjetski najpoželjnijih muškaraca. No, slava i ljepota nisu joj donijeli sreću, piše "Daily Mail".

Bardot je u najnovijem intervjuu za magazin "France" otkrila da je nekoliko puta bila na samom rubu da počini samoubistvo, te da je pravo čudo da je još živa.

Danas 75-godišnja bakica šokirala je fanove davne 1973. kad je otišla u penziju i posvetila se borbi za prava životinja. Ništa manje kontroverzna nije ni danas.

"Ja sam šokantna, drska i bezobrazna. Nikad ni za čim nisam požalila, ali ja sam veoma neshvaćena od politički podobnih idiota. Politika mi se gadi", kaže Bardot.

Brigitte je strogo odgajana, a njen prvi muž, režiser Roger Vadim, za kojeg se udala kao 18-godišnjakinja, morao je preći na katoličanstvo kako bi ju oženio uz blagoslov roditelja.

"Moji roditelji su bili strogi. Ponekad sam patila zbog toga, ali sam im danas zahvalna. Mislim da su oni bili impresionirani mojom karijerom, ali se isto tako nisu mogli pomiriti s tim, jer je taj život bio van njihovog razumijevanja", dodala je Bardot.

Ona za razliku od mnogih zvijezda odbacuje kozmetička poboljšanja kao što su botox ili operacije, priznajući da danas ne pati od toga da izgleda mlađe.