Metadon joj uništio lice
1

FOTO+VIDEO / Nekada američki top model, danas ovisnica i beskućnica

Klix.ba
Jael Strauss je nekada bila među najljepšima Amerikankama. Danas, šest godina poslije, 28-godišnjakinja je ovisnica o metadonu, siromašna i bek krova nad glavom.

“Da li će je joj narkotici oduzeti život ili ćemo joj mi pomoći", pitanje je Dr. Phila McGrawa, voditelja TV emisije na kanalu CBS, postavljeno na početku priče o Jael Strauss.

Strauss je sa 22 godine bila menadžerica benda iz Detroida kada je prvi put ušla u takmičenje “America’s Next Top Model” u kojem je došla do samog finala. Roditelji Lisa i Larry priznali su kako je njihova kćerka u prošlosti koristila droge i da trenutno uzima kokain, oxycontin, metadon i vicodin.

McGraw kaže kako je tijelo Straussove prepuno čireva, nedostaje je joj mnogo zuba i lice joj je u potpunosti uništeno uzimanjem metadona.

“Imamo jedan cilj a to je dati joj svu pomoć koju treba", kazao je McGraw u emisiji koja se snimala kod motela gdje Stauss živi u gradu koji nije imenovan. Ova bivša manekenka danas zarađuje kao striptizeta

"Da li ste ikada pomislili da je život kojim živite užasan?", upitao je voditelj ovisnicu u emisiji. "Nisam o tome ni razmišljala", odgovorila je Strauss koja se zahvalila McGrawu na pomoći koju će joj pružiti.