Showbiz
0

NBA zvijezda Jordan najveći platiša među razvedenim

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Što su zvijezde slavnije i što više lete, to jači bude njihov pad, pogotovo kada su u pitanju razvodi slavnih i jako bogatih.

Košarkaš, Michael Jordan, pjevač i tekstopisac Neil Diamond i Oscarovac, reditelj Steven Spielberg, nalaze se na vrhu Forbesove liste zvijezda koje su najskuplje platile svoj razvod.

Jordanov prekid osamneaestogodišnjeg braka sa Juanitom Vanoy, mogao bi biti jedan od najskupljih razvoda u historiji showbiza ako njegova žene iz sudnice izađe sa 50 posto njegovog bogatstva, navode iz Forbesovog magazina.

Pošto je Jordan većinu svog bogatsva zaradio dok je bio u braku sa Vanoy, ona bi mogla dobiti više od 150 miliona dolara.

Na četvrtom mjestu ove Forbesove liste, nakon Jordana, Diamonda i Spielberga, nalazi se Harrison Ford koji je svojoj prvoj ženi, Melissi Mathison isplatio vrtoglavih 85 miliona dolara.

Peto mjesto zauzima glumac Kevin Costner koji je platio 80 miliona dolara svojoj bivšoj ženi, Cindy Silva koja je sve vrijeme bila uz njega dok je on snimao filmove i zarađivao milione.

Na šestom mjestu Forbesove liste nalazi se bivši Beatle Paul McCartney, a prate ga Mick Jagger, reditelj James Cameron, Michael Douglas i pjavač Lionel Richie..