Postao internet senzacija
23

NASA-in direktor leta s irokezom zasjenio i Curiosity

Klix.ba
Bobak Ferdowsi
Bobak Ferdowsi
Dok su se prve fotografije Marsa, koje je poslalo NASA-ino vozilo Curiosity, širile internetom, također su se širile i fotografije tridesetdvogodišnjeg NASA-inog direktora kontrole leta iz Pasadene u Californiji.

Zaboravite činjenicu da je NASA upravo uspješno prizemljila najsofisticiranije svemirsko vozilo na drugu planetu, jer je internet upravo dobio novu poznatu ličnost.

"NASA-in momak sa irokezom", Bobak Ferdowsi, se jasno isticao među svojim kolegama zbog svoje frizure – crveno-plave irokeze sa žutim zvijezdama.

Vrlo brzo je privukao pažnju gledalaca, a nakon nekoliko minuta njegove fotografije su kružile društvenim mrežama kao što su Twitter, Facebook i Reddit.

"Navodio je vozilo kroz svemir i pravo u moje srce", stoji na jednoj od najpopularnijih Ferdowsijevih fotografija.

Ferdowsija je na Twitteru ranije pratilo oko 200 ljudi, a sada se ta brojka već popela na više od 26.000 i još uvijek raste. Ferdowsi je nastavio ažurirati informacije o misiji na Mars.

O svojoj novoj slavi je napisao: "Internet, ti si pobijedio ovu rundu. Vratit ću se kasnije, ali hvala vam puno. Sada idem da slavim sa svojim prijateljima i timom".