Nezgodni reper
0

Napao paparazza i razbio mu kameru

Sarajevo-x.com
Američki reper Kanye West, poznat po temperamentu "kratkog fitilja", eksplodirao je u četvrtak ujutro razbivši kameru paparazza na aerodromu u Los Angelesu, što je za posljedicu imalo njegovo hapšenje pod optužbom za vandalizam.

Policija je američku superzvijezdu uhapsila nešto prije 8 sati, saznaje AP. West i njegov menadžer Don Crowley zadržani su na ispitivanju zbog optužbi za vandalizam. Reper je pušten iz pritvora u četvrtak popodne, a njegova advokatica Blair Berk rekla je da ne može komentarisati incident.

Sporna situacija snimljena kamerom pojavila se u javnosti. Video snimak pokazuje Westa i Crowleya kako otimaju kameru od fotografa koji uspaničeno zapomaže "Policija, policija!" i "Pomozite mi!"

Naime, menadžer je oteo kameru od fotografa koju je zatim bacio na pod, a West je razbio nogama. Snimak pokazuje sredinu sukoba, te se zato ne zna kako je čitava stvar počela i šta je dovelo do toga da West i njegov menadžer eksplodiraju i izgube kontrolu.

Glasnogovornik aerodroma Marshall Lowe rekao je da su pjevač i menadžer trebali letjeti u Honolulu na Hawajima u četvrtak ujutru, te da još nisu bili stigli do sigurnosnih provjera kada se desio incident.

West, kojeg je album "The College Dropout" lansirao u svijet bogatih i slavnih 2004. godine, postao je poznat po svojoj nezgodnoj naravi jer je "pljuvao" po svima od MTV-a do predsjednika SAD-a Georgea Busha, javno i u programima uživo.

Međutim, sve do sad njegovi ispadi su bili uglavnom verbalne prirode i nikada nisu doveli do hapšenja ili drugih sukoba sa policijom.