Forbes
0

Naomi Watts najsposobnija holivudska glumica

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Kad je riječ o glumicama koje najbolje barataju zarađenim novcem, primat u tom slučaju odnosi Britanka Naomi Watts. Ova 41-godišnjakinja svaki dolar koji je zaradila za svoja prethodna tri filma "pretvorila" je u 44 dolara.

Magazin Forbes, analizirajući plate i uspjeh filmova na box officeu, sačinio je listu od 100 najuspješnijih glumica Hollywooda.

Svjetski uspjeh "King Konga" 2005. godine, te prošlogodišnji uspjeh sa filmom "The International" pomogli su Wattsovoj da pobjedi konkurenciju koju su činile slavne Julia Roberts i Angelina Jolie.

Da bi se kvalifikovale na ovu listu, glumice su morale tumačiti ulogu u tri filma u posljednjih pet godina, a oni su se morali prikazivati u najmanje 500 svjetskih kina.

Nakon toga upoređivan je broj filmova sa količinom zarađenog novca glumice, računajući koliki je bio "povrat investicije".

Wattsova je rođena u Kentu, a sa porodicom se kao tinejdžerka preselila u Australiju. Na tamošnjoj televiziji počela je glumačku karijeru, te dobila ulogu u sapunici "Home and Away".

Godine 2003. nominovana je za nagradu Oscar za ulogu u "21 Grams".

Na Forbesovoj listi drugo mjesto zauzela je Jennifer Connelly, 38-godišnja Amerikanka koja je zabilježila velike uloge u "He's Just Not That Into You", "The Day The Earth Stood Still" i "Blood Diamond", zajedno sa Leonardom DiCapriom.

Lista 10 najuspješnijih izgleda ovako:

Naomi Watts 44 Jennifer Connelly 41 Rachel McAdams 30 Natalie Portman 28 Meryl Streep 27 Jennifer Aniston 26 Halle Berry 23

Cate Blanchett 23 Anne Hathaway 23 Hilary Swank 23