Showbiz
0

Naomi Campbell operisana u Brazilu

Sarajevo-x.com
Supermodel Naomi Campbell u ponedjeljak navečer je primljena u bolnicu Sirio Libanes u Sao Paulu te joj je jednostavnim operativnim zahvatom uklonjenja manja cista, saopćila je u utorak njena glasnogovornica.

37-godišnja tamnoputa ljepotica se trenutno uspješno oporavlja nakon što joj je u ponedjeljak navečer operativnim zahvatom uklonjena manja cista u bolnici Sirio Libanes u Sao Paulu (Brazil).

"Operacija je bila uspješna, a Naomi Campbell se trenutno oporavlja i jedva čeka da se vrati na posao", saopćila je u utorak njena glasnogovornica, a prenio Daily Mail.

Josi Aristodemo Pinotti, jedan od najboljih brazilskih specijalista za infekcije, navodno je operirao poznatu manekenku, te je izjavio: "Nisam ovlašten da otkrivam informacije o Naominom zdravstvenom problemu, niti da kažem koliko je to stanje bilo ozbiljno, ali mogu reći da je operacija uspješno završena i da je pacijentica potpuno izliječena".

"Bila je to hitna operacija, ali sve je proteklo u najboljem redu i bez ikakvih incidenata. Urađena je laparaskopija, jer nije bilo potrebe koristiti tradicionalnu metodu liječenja koja bi podrazumijevala otvaranje stomaka pacijentice", dodao je doktor Pinotti.

Laparaskopija je metoda zahvaljujući kojoj se operativni zahvati u predjelu abdomena obavljaju kroz sitne rezove.

Zvijezda svjetskih modnih pista je zaljubljena u Brazil, a čak kruže glasine da će uskoro objaviti zaruke sa jednim od najuspješnijih biznismena ove zemlje, Marcusom Eliasom, s kojim je prije dvije sedmice navodno viđena na Vogue partyju u Sao Paolu.