Showbiz
0

Nakon što je objavljivao fotografije sa novcem 50 Cent će morati na sud

Klix.ba
Popularni američki repere 50 Cent morat će se pojaviti na sudu kako bi objasnio zbog čega je proglasio bankrot jer je na svojom Instagram profilu postavio fotografije na kojima je okružen novcem.

Curtis J. Jackson III popunio je papire za bankrot u julu prošle godine. Tvrdi kako i dalje zarađuje milione ali da ga "ubija" veliki broj skupih parnica.

Reper koji je postao poznat 2003. godine s albumom "Get Rich or Die Tryin" šalio se mnogo na račun svoje finansijske situacije. No, američka sutkinja za bankrot Ann M. Nevins izrazila je sumnju da je reper bio neiskren.

Od oktobra prošle godine 50 Cent je postavio nekoliko fotografija na kojima se igra s novcem. Na jednoj od njih se nalazi u krevetu okružen desetinom svežnja novčanica od 100 dolara.. Na drugoj je od tih istih novčanica napisao riječ "broke" (bankrotirao).

Sud je poslao poziv u prošli petak, a advokatski tim repera kazao je kako je njihov klijent transparentan i da će odgovoriti na sva pitanja. Problem je taj što 50 Cent nije prijavio nekoliko nastupa, te je kazao kako nema nikakve imovine na sebi da bit potom objavio fotografije sa koncerata i informaciju da je gradnja njegove kuće u Africi završena.

50 Cent je proglasio bakrot sa bivšom djevojkom Lastoniom Leviston i kompanijom Sleek Audio.