Showbiz
0

Najskuplja vjenčanja: Liza Minelli na prvom mjestu

Sarajevo-x.com
Liza Minelli i David Gest
Liza Minelli i David Gest
Ako za svoje vjenčanje želite bajkovite prizore, kapelu sa cvijećem posvuda, desetine djeveruša i stotine uzvanica - novac ne smije biti problem. No o tome mnogo bolje znaju slavni koji na svoja luksuzna vjenčanja troše nemilice. Forbes.com vam donosi listu najskupljih vjenčanja slavnih osoba.

Prema anketi koju godišnje provodi američki The Wedding Report, prosječno vjenčanje u Sjedinjenim Državama košta više od 26.000 dolara. Koja i kakva usluga je uključena u tu sumu znaju mladenci koji vjenčanje i plaćaju. Pretpostavljamo da izreka "Koliko para, toliko muzike" najbolje opisuje sljedeća vjenčanja:

1. Liza Minnelli i David Gest - 3,5 miliona dolara Oni se nalaze ubjedljivo na prvom mjestu liste sa vjenčanjem iz 2002. koje je koštalo oko 3,5 miliona dolara. Vjenčanje je održano u New Yorku, kum je bio Michael Jackson, 500 gostiju je uveseljavao orkestar od 60 ljudi, a povremeno animirao Tony Bennett. Par Minelli - Gest se razveo sljedeće godine.

2. Paul McCartney i Heather Mills - 3 miliona dolara Ne daleko iza Minelli - Gest, slijede McCartney i Mills koji su za svoje čarobno vjenčanje izdvojili 3 miliona dolara. Na njihovom slavlju, koje se održalo u irskom gradiću Monaghan, bilo je 300 uzvanica. Njih je uveseljavao ansambl plesača i plesačica obučenih u indijsku nošnju. Hrana je bila vegetarijanska. Oni su također u procesu razvoda.

3. Elizabeth Hurley i Arun Nayar - 2, 5 miliona dolara Model i glumica Elizabeth Hurley udala se za indijskog biznismena Aruna Nayara u martu ove godine. Njihovo vjenčanje je imalo duplu ceremoniju koja je trajala preko osam dana.

[SLIKA]1[/SLIKA]4. Tom Cruise i Katie Holmes - 2 miliona dolara

Holivudski glumci vjenčali su se u novembru 2006 godine, u italijanskom dvorcu iz 15. stoljeća u okolici Rima.

5. Elizabeth Taylor i Larry Fortensky - 2 miliona dolara Elizabeth se udala za 20 godina mlađeg građevinskog radnika Larry Fortenskyja. Vjenčanje je održano u oktobru 1991. na posjedu Michaela Jacksona (Neverland), a par se razveo pet godina kasnije.

6. Christina Aguilera i Jordan Bratman - oko 2 miliona dolara Pop princeza Cristina Aguilera se udala za muzičkog producenta Jordana Bratmana u novembru 2005. Vjenčanje je održano na porodičnom imanju.

7. Elton John i David Furnish - 1,5 miliona dolara Kralj pop muzike, Elthon John, vjenčao se sa režiserom Davidom Furnishom u decembru 2005.godine. Par je izmijenio dijamantske prstenove na ceremoniji održanoj u Windsoru pred preko 600 uzvanica.

8. Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones - 1,5 miliona dolara Ovaj par se vjenčao u novembru 2000. u njujorškom Plaza hotelu. Njihovom vjenčanju su mogli prisustvovati gosti koji su dobili pozivnice sa ugrađenim hologramom.

9. Tiger Woods i Elin Nordegren - 1,5 miliona dolara Golfer Tiger Woods oženio je Elin Nordegren u oktobru 2004. godine na sasvim tajnoj ceremoniji održanoj na Barbadosu. Za tu priliku, Woods je iznajmio cijeli hotel.

10. Eddie Murphy i Nicole Mitchell - 1,5 miliona dolara Komičar Eddie Murphy oženio je manekenku Nicole Mitchell u martu 1993. u njujorškom Plaza hotelu pred oko 500 uzvanica. Par se rastao 2006.