Futre Ronaldu
0

"Nađi stalnu djevojku ili će te tabloidi uništiti"

Totalsport
"Živi izvan grada, ne napuštaj kuću osim ako ideš na posao i nađi stalnu djevojku želiš li paparazze zadržati podalje od sebe!" poruka je Realovom pojačanju Cristianu Ronaldu.

Lansirao ju je veliki portugalski nogometaš iz osamdesetih godina prošlog stoljeća Paulo Futre. Genijalni je vezni nogometaš i majstor driblinga doveo Porto do naslova evropskog prvaka 1987. godine, nakon čega je ostvario uspješnu karijeru u madridskom Atleticu.

Tvrdi da će Cristiana Ronalda senzacionalizmu sklona španska medijska industrija u Madridu razapeti ne bude li živio redovničkim životom.

  • Imat će paparazze na vratima 24 sata dnevno. Kao mlad, zgodan i slavan dečko, a još i slobodan, svakog će dana u španskim medijima dobijati novu djevojku - smatra Futre.

Sportski direktor Real Madrida Jorge Valdano demantirao je da je Portugalcu preporučio isto što i Futre, ali je priznao da vidi potencijalnu opasnost s obzirom na okolnosti.

  • Sportski mediji me ne zabrinjavaju. U ovoj zemlji sportski novinari poštuju ljude - rekao je Valdano.

Senzacionalizam i trač caruju u španskim medijima u novije vrijeme. Tržište je prepuno trač-magazina i televizijskih emisija koje prate poznate osobe na svakom koraku. Špansku publiku takva građa očito itekako zanima, a Ronaldo je kao najskuplji nogometaš na svijetu, poznat po svom otmjenom i živahnom javnom životu, bogomdana roba.

Portugalac je izjavio da je svjestan okolnosti koje su ga dočekale, te da će živjeti tihim životom.

  • Gledat ću TV kod kuće, u tišini, s nogama na stoliću. Znam da postoji vrijeme za posao i vrijeme za uživanje. Žestoko sam se namučio da bih došao do ovdje i neću sad leći pod drvo banane - rekao je najskuplji nogometaš u historiji igre.

Prve vijesti pokazuju, međutim, nije poslušao savjet Futrea. Španski mediji izvještavaju da će uskoro useliti u penthouse od 1.500 kvadrata, u jednoj madridskoj zgradi s bazenom na krovu.