Showbiz
10

Na Stingovom imanju pronađeni ilegalni migranati

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Na luksuznom imanju slavnog pjevača Stinga u Italiji rade ilegalni migranti. Stingovo imanje od 350 hektara, u okviru kojeg se nalaze vinogradi, maslinici i voćnjaci, jedan je od predmeta istrage u slučaju iskorištavanja ilegalnih imigranata kao radne snage, piše Guardian.

Sting je izjavio da je "tužan i potresen" zbog novonastale situacije. Izbjeglice kojima se ne odobri boravak u Italiji navodno angažuje jedna kompanija i šalje ih da rade na nekoliko lokacija u Toskani, gde se, između ostalih, nalazi i Stingovo imanje.

Italijanski državni tužioci vjeruju da imanja koja su angažovala radnike preko ove kompanije nisu bila upoznata s činjenicom da se radi o ilegalnom poslu. Ipak, priča se da ilegalci žive u katastrofalnim uslovima i da ih tretiraju kao robove.

Šokirani muzičar izrazio je žaljenje kada je saznao da je kompanija angažovala ilegalnu radnu snagu.

"Očekujem da italijanska policija radi svoj posao i riješi slučaj na sudu. Iako kompanija nema nikakve veze s našim poslovima, a moje ime se pojavilo u naslovima italijanskih novina, mogao bih da dobijem bespotreban negativan publicitet u vinskoj industriji", izjavio je Sting.

Antonio Sangermano, javni tužilac koji vodi ovaj slučaj, kaže da Sting nema veze sa ovim.

"Sting nije ništa znao o ovome i mislimo da nije ni bio u Italiji u to vrijeme. On nije predmet istrage. Međutim, moramo da saznamo ko je tačno zaposlio ove ljude na njegovom imanju", objasnio je Sangermano.

Slavni muzičar posjeduje ogromno imanje pored Firence više od 16 godina. U okviru imanja ima i prodavnicu u kojoj prodaje sve što je proizvedeno na imanju, od maslinovog ulja, vina, meda, voća, do mesnih prerađevina.