Dennis Hopper
0

Na samrtnoj postelji zatražio razvod od pete supruge

Sarajevo-x.com
Dennis Hopper i Victoria Duffy
Dennis Hopper i Victoria Duffy
Prema izvještaju pojedinih američkih medija glumac Dennis Hopper je na samrtnoj postelji zatražio razvod braka od svoje pete supruge. Glumac boluje od raka prostate, a doktori mu predviđaju manje od mjesec dana života.

Zvijezda filmova 'Buntovnik bez razloga', 'Apokalipsa danas' i mnogih drugih, u 73-godini života nema mnogo očekivanja. Postao je veliki usamljenik, a suprugu je u potpunosti odbacio od sebe. Do te mjere da želi što prije da se razvede.

Dennis je u braku s Victoriom Duffy blizu 14 godina i imaju kćerku Galen, koja će uskoro da napuni sedam godina. Mada to niko nije očekivao, ovo mu je bio najduži brak u životu. Najkraći je bio s glumicom Michellle Phillips s kojom je bio u braku osam dana.

Nakon što je podnio zahtjev za razvod braka, zatražio je i zajedničko skrbništvo nad njihovom kćerkom. Neki smatraju da ovim želi da spriječi suprugu da ospori testament, po kojem ona dobiva samo četvrtinu onog što njen suprug posjeduje.

"Ovo je zaista tužno. Njemu je ostalo manje od mjesec dana života a on pravi takve poteze i razvodi se. Umjesto da iskoriste još malo vremena što imaju zajedno, oni se bave novcem i nasljedstvom", rekao je prijatelj blizak bračnom paru za Daily Mail.